K A Lundgren | Korvkalkylatorn
AB K A Lundgren är ett familjeföretag som grundades 1902 och som nu drivs av fjärde generationen Lundgren. Vi har varit leverantör till svenska charkuterifabriker i över 100 år och vi säljer framför allt korvskinn, men även andra produkter till den svenska charkindustrin.
Korv, korvar, korven, korvskinn, grillkorv, falukorv, Lundgrens skafferi, skafferi, Lundgren, K A Lundgren, Fibertarm, charkuterifabriker, kollagentarm, plasttarm, Rökbar plasttarm, Fårtarm, Nöttarm, Svintarm, Nät, Kollagenfilm, skaltarm, leverantör, svenska charkuterier, charkindustrin, Gunnilse, huvudkontor, aluminiumformar, familjeföretag, logistik, lagerplanering, grundades 1902, fjärde generationen, korvstoppare, fjälster, köttnät, rökskåp, korvrecept, naturtarm, stoppa egen korv,
22184
page-template-default,page,page-id-22184,page-child,parent-pageid-22357,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Korvkalkylatorn


Med detta verktyg kan du beräkna förväntade kalibrar, vikter, längder och åtgångar. Denna kalkyl är givetvis bara en riktlinje och värdena måste sedan räknas fram i just din produktion. Dock kan detta vara en hjälp med att välja storlek att prova eller räkna fram hur ungefär mycket tarm du behöver köpa.

 

Korven

 Beräkna Kommentar
Smetdensitet Smetens densitet. Denna är som standard satt till 1.0 men om du vet att hur har en extra tung/lätt smet kan denna ändras.
Kaliber mm Korvens diameter när den är stoppad. Välj att beräkna denna om du vill räkna ut denna från vikt och längd.
Vikt g Korvens vikt när den är stoppad. Välj att beräkna denna om du vill räkna ut denna från kaliber och längd.
Längd mm Korvens längd när den är stoppad. Välj att beräkna denna om du vill räkna ut denna från vikt och längd.

Produktion

Mellanrum mm Twist + mellanrum mellan korvarna. Fungerande exempellängder: klipsad korv 50mm, kollagtarm 20mm, fårtarm 15mm.
Lättnad % Kok-/röklättnad och andra eventuella processförluster.
Färdig vikt kg Vikt på den färdiga korven som du vill producera.

Åtgång

Åtgång m Hur mycket tarm som går åt för att producera vikten du angivit ovan.